Ticaret Hukuku
Dünyada teknolojinin gelişmesiyle birlikte her geçen gün ticari hayat da gelişmekte ve değişmektedir.
Bundan dolayı ticari şirketlerin ayakta kalabilmesi ancak bu gelişmeleri takip etmesi ve adapte olabilmesi ile mümkündür. Ofisimiz ticaret hukuku alanında değişen kuralları müvekkillerimize bildirerek müvekkillerinin ileriye dönük tedbir almasını sağlamakla birlikte; Müvekkillerimize düzenli risk analizleri yaparak geçmişten gelen hatalarını düzeltmesini sağlamaktadır. Bu sayede ofis olarak müvekkillerimizin ileride yaşayabileceği hak kayıplarının önüne geçmekteyiz.
Hizmetlerimiz
- Düzenli risk analizi yapmak ve buna ilişkin tedbir raporları hazırlamak
- Sözleşme düzenlemek, uygulanmasını takip etmek
- Şirket kuruluşu, ana sözleşme hazırlama
- Tahkim vekilliği
- Telif hakkı ihlallerine karşı hukuki yardımda bulunma
1- Avukatlık Ücreti Nasıl Belirlenir?
Avukata ödenecek ücretin kapsamı avukat ve vekil eden arasında yapılacak sözleşme ile belirlenebilir. Ancak bu konuda sözleşme yapılmamış ise verilen ücretin hangi işleri kapsadığı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinde belirlenmiştir. Buna göre verilen ücret, sözleşmenin konusunu oluşturan işle ilgili kesin hüküm elde edilinceye kadar devam eden tüm iş ve işlemleri kapsamaktadır.
2- Sorularıma E-Posta Yoluyla Cevap Alabilir Miyim?
Sorularınız için mail adreslerini kullanabilirsiniz. Kısa ve basit sorularınıza yanıtlar en kısa sürede verilecektir. Ancak ayrıntılı bilgi istenilmesi halinde danışma, ücrete tabi bir danışma şekline dönüşeceğinden Avukatlık Asgari Ücret tarifesi ile Avukatlık Yasası ve Meslek Kuralları çerçevesinde size gerekli cevaplar verilecektir.
3- Davalar Uzun Sürer Mi?
Adalet Bakanlığı verilerine göre 2012 yılında bir hukuk davasının karara bağlanması Türkiye genelinde ortalama 202 gün almaktadır. Bu süre mahkemelere ve açacağınız davanın türüne göre değişiklik göstermektedir.
4- Dava Açmak Ne Demektir?
Dava açmak bir kişi veya kuruluş aleyhinde mahkeme önünde bir hak talebinde bulunmak demektir. Haksızlığa uğradığınızda, hakkınızı alamadığınızda mahkemeler araya girecek “Türk Milleti adına” yargılama yaptıktan sonra hakkınızı size teslim edecektir.
5- Tüketici Hakem Heyetine Başvurunuzu nasıl yapacaksınız?
Şikayet konusunu içeren dilekçe ve ekinde konuya ait belgelerle (fatura, satış fişi, garanti belgesi, sözleşme vb.) bizzat, E- Devlet üzerinden veya posta yolu ile başvurabilirsiniz.
Yazılı dilekçenizde,
• Satın aldığınız mal veya hizmetin ne olduğunu veya özelliklerini,
• Malın ne zaman teslim edildiğini veya hizmetin ne zaman ve nerede verildiğini,
• Ne kadar para ödediğinizi,
• Sorunun ne olduğunu,
• Satıcıya durumu ilettiğinizde neler olduğunu,
• Ne yapılmasını istediğinizi anlatın.