İş Hukuku
Çalışanların ve işverenlerin arasında kurulmuş olan iş ilişkisini inceleyen ve düzenleyen hukuk dalına İş Hukuku denmektedir.
İş Hukuku çalışma hayatımızı çok yakından ilgilendirse de ülkemizde maalesef halen yeterli düzeye ulaşamamış olup, en çok hak kayıplarının yaşandığı hukuk dalıdır. Kahraman Avukatlık Ofisi olarak hem işveren hem de işçi olan müvekkillerimize hizmet verirken müvekkillerimizin haklarını korumanın yanında iş hayatının gelişmesine de hizmet etmeye çalışmaktayız. Bu anlamda özellikle işveren müvekkillerimizi, insan kaynakları danışmanlığı adı altında çok yakından takip ederek kendi işyerlerindeki kendilerine has problemleri ve hataları tespit edip, hem geçmişten günümüze yaşanmış ve yaşanmakta olan hataların düzeltilmesini hem de çalışanların daha sadakatli
ve disiplinli çalışmasını sağlamaktayız.
Hizmetlerimiz
- İnsan kaynakları danışmalığı
- İş hukukuna özgü risk analizi yapmak ve buna ilişkin tedbir raporları hazırlama
- İş sözleşmesi düzenleme
- Özlük dosyası denetimi, evrak kontrolü
- İş güvenliğine ilişkin evrak kontrolü
- Arabuluculuk hizmetleri
- İş sözleşmesi fesih süreci yönetimi
- İnsan kaynakları birimi eğitimi
1- Avukatlık Ücreti Nasıl Belirlenir?
Avukata ödenecek ücretin kapsamı avukat ve vekil eden arasında yapılacak sözleşme ile belirlenebilir. Ancak bu konuda sözleşme yapılmamış ise verilen ücretin hangi işleri kapsadığı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinde belirlenmiştir. Buna göre verilen ücret, sözleşmenin konusunu oluşturan işle ilgili kesin hüküm elde edilinceye kadar devam eden tüm iş ve işlemleri kapsamaktadır.
2- Sorularıma E-Posta Yoluyla Cevap Alabilir Miyim?
Sorularınız için mail adreslerini kullanabilirsiniz. Kısa ve basit sorularınıza yanıtlar en kısa sürede verilecektir. Ancak ayrıntılı bilgi istenilmesi halinde danışma, ücrete tabi bir danışma şekline dönüşeceğinden Avukatlık Asgari Ücret tarifesi ile Avukatlık Yasası ve Meslek Kuralları çerçevesinde size gerekli cevaplar verilecektir.
3- Davalar Uzun Sürer Mi?
Adalet Bakanlığı verilerine göre 2012 yılında bir hukuk davasının karara bağlanması Türkiye genelinde ortalama 202 gün almaktadır. Bu süre mahkemelere ve açacağınız davanın türüne göre değişiklik göstermektedir.
4- Dava Açmak Ne Demektir?
Dava açmak bir kişi veya kuruluş aleyhinde mahkeme önünde bir hak talebinde bulunmak demektir. Haksızlığa uğradığınızda, hakkınızı alamadığınızda mahkemeler araya girecek “Türk Milleti adına” yargılama yaptıktan sonra hakkınızı size teslim edecektir.
5- Tüketici Hakem Heyetine Başvurunuzu nasıl yapacaksınız?
Şikayet konusunu içeren dilekçe ve ekinde konuya ait belgelerle (fatura, satış fişi, garanti belgesi, sözleşme vb.) bizzat, E- Devlet üzerinden veya posta yolu ile başvurabilirsiniz.
Yazılı dilekçenizde,
• Satın aldığınız mal veya hizmetin ne olduğunu veya özelliklerini,
• Malın ne zaman teslim edildiğini veya hizmetin ne zaman ve nerede verildiğini,
• Ne kadar para ödediğinizi,
• Sorunun ne olduğunu,
• Satıcıya durumu ilettiğinizde neler olduğunu,
• Ne yapılmasını istediğinizi anlatın.